Salát z pečených hrušek, červené řepy a kozího sýra s granátovým dresinkem

Elegantní a výživný salát jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo

Ingredience:

  • 2 domácí hrušky (na klínky)

  • 2 malé červené řepy (upečené a nakrájené)

  • 80 g měkkého kozího sýra

  • hrst rukoly nebo polníčku

  • hrst vlašských ořechů

Dresink:
  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce šťávy z granátového jablka nebo balzamika

  • 1 lžička medu

  • sůl, pepř

Postup:

  1. Hrušky krátce opeč v troubě nebo na pánvi, dokud nezkaramelizují.

  2. Na talíř dej listy, řepu, hrušky, ořechy a kozí sýr.

  3. Přelij dresinkem a podávej vlažné.

Spojení sladkých, zemitých a kyselých chutí v lehkém a přitom bohatém jídle.

 

Salát z pečených hrušek, červené řepy a kozího sýra s granátovým dresinkem 2