Cheesecake s mramorováním ze zimolezu

Elegantní dezert s kontrastem sladkokyselé chuti

Ingredience:

  • 200 g zimolezu

  • 2 lžíce cukru

  • 500 g smetanového sýra

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 3 vejce

  • 150 g máslových sušenek + 50 g másla

Postup:

  1. Sušenky rozmixuj s máslem, vtlač do formy a předpeč 10 minut.

  2. Uvař zimolez s cukrem na hustý rozvar, rozmixuj a nech vychladnout.

  3. Vyšlehej sýr, smetanu a vejce. Nalij na korpus.

  4. Pomocí lžíce dej na povrch ovocné pyré a špejlí vytvoř mramorový efekt.

  5. Peč 45 minut na 160 °C. Nech vychladnout a vychlaď v lednici.

 

Cheesecake s mramorováním ze zimolezu a borůvky