Hruškové crème brûlée s badyánem a medem

Klasický francouzský dezert ve voňavé domácí variantě

Ingredience:

  • 2 domácí hrušky (nastrouhané najemno)

  • 300 ml smetany ke šlehání

  • 3 žloutky

  • 2 lžíce medu

  • 1 hvězdička badyánu

  • 2 lžíce třtinového cukru na krustu

Postup:

  1. Smetanu zahřej s hruškami a badyánem, pak odstav a nech 10 min louhovat.

  2. Vyjmi badyán, smetanu sceď a smíchej s rozšlehanými žloutky a medem.

  3. Nalij do ramekinů, peč ve vodní lázni na 140 °C cca 30–35 min.

  4. Po vychladnutí posyp cukrem a opaluj flambovací pistolí (nebo krátce pod grilem).

Hladký, voňavý, jemně ovocný dezert s křupavou karamelovou krustou.

 

Hruškové crème brûlée s badyánem a medem