Nenechte si ujít JEDINOU MEGA jarní slevu tohoto roku! Od 20. března do 20. dubna 2025 pro vás máme připravené neuvěřitelné slevy na Mesiho žížalí čaj. Tohle je jediná letošní šance, jak zakoupit naše produkty za bezkonkurenční ceny. Nenechte si tuto jedinečnou příležitost proklouznout mezi prsty!

Pesto z medvědího česneku

medvědí česnek pesto

Pesto z medvědího česneku - lehce pálivá, jarní lahůdka.

Pesto z medvědího česneku je neodolatelná pochoutka, která vás zavede přímo do jarní přírody. Jeho intenzivní česneková chuť a svěží aroma dodají vašim pokrmům nezapomenutelný zážitek.

Co budete potřebovat?

  • Velký svazek čerstvého medvědího česneku
  • 50 g piniových oříšků ( nebo kešu, lískovích či vlašských ořechů )
  • 50 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Citronová nebo limetková šťáva 

Postup přípravy

  1. Listy medvědího česneku důkladně omyjte a osušte. Odstraňte případné žluté nebo poškozené listy.
  2. Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do hladké pasty ( může být i hrubější, záleží na tom jak vám to lépe vyhovuje ) . . Pokud máte rádi pesto hustší, přidejte méně oleje nebo přidejte více ostatních surovin.
  3. Pesto ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a citronovou nebo limetkovou šťávu. Šťáva dodá pestu svěží chuť.
  4. Hotové pesto přelijte nebo přendejte ( dle hustoty ) do čisté sklenice, zlehka přelijte olejem, aby se nevytvořila na povrchu slupka, a uzavřete víčkem.
  5. Skladujte v lednici nebo v chladném sklepě bez přístupu světla .

pesto z medvědího česneku na bagetě

Tipy

Místo piniových oříšků můžete použít kešu, lískové, arašídové nebo vlašské ořechy. Každý druh ořechů dodá pestu jinou chuť.

Kromě parmazánu můžete použít i jiný tvrdý sýr, například pecorino romano nebo grana padano.

Pokud chcete pesto uchovat déle, můžete ho sterilizovat. Naplněné sklenice postavte do hrnce s vodou a sterilizujte po dobu 20 minut na 70-90 stupňů.

 

Použití

Pesto z medvědího česneku můžete použít na těstoviny, pizzu, tousty, jako dip ke grilované zelenině nebo jako náplň do masa.

 

Dobrou chuť!