Otázky a odpovědi
Ať už vás zajímá cokoli o žížalím čaji, jsme tu pro vás!
Rádi zde zveřejníme naše odpovědi na všechny vaše dotazy. Nebo nás můžete oslovit v našich FB skupinách a zeptat se komunity.
- Co je žížalí čaj? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Výhody žížalího čaje? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Jak si připravit žížalí čaj? Dozvíte se v naší FB skupině Vermikompostování s Wormákem
- Kde koupit Mesiho žížalí čaj? U nás v eshopu nebo třeba v obchodě Alza.cz
- Cena žížalího čaje? Cenu žížalího čaje najdete vždy u našeho konkrétního produktu v eshopu
- Recenze žížalího čaje? Recenze
- Jak se chovají žížaly? Dozvíte se v naší FB skupině Vermikompostování s Wormákem
- Žížalí čaj pro rostliny? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Historie žížalího čaje? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Vědecké studie o žížalím čaji? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Vědecké studie o BioUhlíku? Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
- Vědecké studie Kopřivová jícha: Všechny vědecké poznatky najdeš zde: Vědecké studie
Dotazy můžete zasílat na email: info@zizalicaj.cz.
Nebo se k nám přidat na:
https://www.facebook.com/zizalicaj/
https://www.facebook.com/groups/zizalicaj
Zdravím , chtěla jsem se zeptat jak poznám kvalitní žížalí čaj, lze poznat například podle barvy?
Dobrý den, ano kvalitní koncentrovaný "žížalí čaj" poznáte podle barvy, všeobecně čím tmavší "až černý "tím je koncentrace větší a žížalí čaj silnější.
V domácích podmínkách lze změřit testem vodivosti EC metrem.
EC metr je snadno použitelný nástroje pro měření rychlých a spolehlivých hodnot EC .
Měření elektrické vodivosti (EC) je nejlepší způsob kontroly množství rozpuštěných pevných látek ve vodě. Lze měřit i koncentraci "čaje" a dalších hnojiv pro zálivku vašich rostlin. Minerální hnojiva se ale měří až po naředění s vodou. Žížalí čaj lze měřit přímo bez ředění.
Jinak lze měřit i jiné hodnoty jako je PH nebo TDS.
Tímto měřením však nelze změřit hodnotu prospěšných bakterii , enzymů a mikroorganizmů.