Nenechte si ujít JEDINOU MEGA jarní slevu tohoto roku! Od 20. března do 20. dubna 2025 pro vás máme připravené neuvěřitelné slevy na Mesiho žížalí čaj. Tohle je jediná letošní šance, jak zakoupit naše produkty za bezkonkurenční ceny. Nenechte si tuto jedinečnou příležitost proklouznout mezi prsty!

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille - francouzská klasika plná chutí

Ratatouille je francouzské jídlo, které oslavuje chuť čerstvé sezónní zeleniny. Je to jednoduché, ale zároveň velmi chutné a aromatické jídlo.

Co budete potřebovat?

  • 1 cuketa
  • 1 větší lilek
  • 1 červená paprika
  • 5 rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Hrst čerstvých bylinek ( rozmarýn, tymián nebo oregano )
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Všechnu zeleninu omyjte a nakrájejte na podobně velké kousky nejlépe plátky.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji postupně restujte jednotlivé druhy zeleniny. Začněte lilkem, poté přidejte papriku, cibuli, cuketu a nakonec česnek.
  3. Ke zlatavé zelenině přidejte na kousky nakrájená rajčata a bylinky. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou asi 20-30 minut, dokud zelenina není měkká. Nebo vložte v zapékací misce do trouby cca na 180 stupňů.
  4. Ratatouille podávejte teplé jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo s křupavým chlebem nebo bagetou.

Tipy

  • Pro výraznější sladkou chuť můžete použít i žlutou nebo oranžovou papriku, tato možnost zlepší i optický vzhled pokrmu.
  • Kromě uvedených bylinek můžete použít i jiné, které máte rádi, například bazalku nebo rozmarýn.
  • Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte do ratatouille trochu chilli nebo kajenského pepře.
  • Ratatouille můžete také péct v troubě. Zeleninu rozložte na plech vyložený pečícím papírem, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Poté pokračujte bodem 3.

Dobrou chuť!